Výťažok z dobročinnej akcie venujú deťom v hmotnej núdzi

30.04.2011 Stropkov

Stropkov 30. apríla (TASR) – Peniaze vyzbierané v rámci 2. ročníka Dobročinného lampiónového sprievodu, ktorý sa bude dnes večer konať v Stropkove, plánujú organizátori venovať deťom v hmotnej núdzi. Podujatie organizujú občianske združenia Yuven, Východoslovenské ochranárske združenie, Ohnivé srdce lásky a Zveľaďujeme Stropkov.
\"Výťažok z predaja lampiónov pôjde na dofinancovanie letného Eko-tábora pre deti z rodín v hmotnej núdzi z okresu Stropkov,\" uviedol pre TASR jeden z organizátorov Daniel Hubáč.
Dodal, že v minulom roku sa na tejto akcii zúčastnilo vyše 1200 ľudí a minimálne toľko očakávajú aj teraz. Na dobročinné účely vlani vyzbierali 652 eur, ktoré darovali Slovenskému zväzu zdravotne postihnutých.
Sprievodný program, v rámci ktorého sa bude konať aj stavanie mája, sa uskutoční medzi 18. a 20. hodinou pred budovou Obvodného úradu v Stropkove.
Hubáč doplnil, že následne sa začne pochod v sprievode 25-členného dychového orchestra zo Spišských Vlách po trase: mestský park, Hlavná, Krátka, Hrnčiarska, Mlynská, mestský park. Tam podujatie vyvrcholí vypúšťaním svetelných lampiónov.
 

Vyberte región